Προετοιμασία: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 50 λεπτά
Μερίδες: 6
Υλικά
- 1 κιλό βοδινό με λίγο λίπος
- ½ κιλό brèdes mafanes (αν δεν βρούμε χρησιμοποιούμε φύλλα σπανάκι ή/ και ραπανάκια)
- 1 ματσάκι λάπαθα
- 3 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- gingembre (τζιντζερ) ψιλοκομμένο σε μέγεθος καρυδιού
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρύζι λευκό
- Rougaille des tomates
Προετοιμασία
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια (περίπου 5 cm) και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα.
Στη συνέχεια σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το gingembre (τζιντζερ) και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε 1 λίτρο νερό. Ρίχνουμε αλάτι.
Μαγειρεύομε για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το ζωμό και τα χορταρικά χοντροκομμένα.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά.
Το φαγητό σερβίρεται με λευκό ρύζι τύπου basmati, rougaille de tomates και sakay.