Προετοιμασία: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 5
Μερίδες: 6
Υλικά:
- 1/2 λίτρο γάλα
- 1/4 λίτρο κρέμα γάλακτος
- 150 γραμμάρια σοκολάτα Μαδαγασκάρης
- 50 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος Μαδαγασκάρης
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας Μαδαγασκάρης
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα Μαδαγασκάρης
- ½ κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο Μαδαγασκάρης
- ½ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο Μαδαγασκάρης
- ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι Μαδαγασκάρης
- ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο Μαδαγασκάρης
Προετοιμασία:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά τη βανίλια, το γλυκάνισο, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το κάρδαμο και το πιπέρι. Χρησιμοποιούμε περίπου 10 γραμμάρια από το μείγμα. Το υπόλοιπο το φυλάμε σε γυάλινο βαζάκι για επόμενη χρήση.
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος (δεν πρέπει να βράσει) και προσθέτουμε τις μπάρες σοκολάτας. Ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε και το μείγμα καρυκευμάτων. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για λίγο (~ 3’) και σερβίρουμε.