Προετοιμασία: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40
Μερίδες: 8
Υλικά:
- 8 ασπράδια αυγών
- 250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 120 γραμμάρια αλεύρι
- 110 γραμμάρια βούτυρο
- 1 βανίλια Μαδαγασκάρης
- Βούτυρο για το άλειμμα φόρμας
- Ζάχαρη για το άλειμμα φόρμας
Προετοιμασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 ° C. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ (22 cm) και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Κόβουμε κατά μήκος με μυτερό μαχαίρι το λοβό της βανίλιας στα δύο και παίρνουμε τη βανίλια, την οποία αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και κατόπιν με το αλεύρι. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε απαλά στο μίγμα. Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40’ λεπτά περίπου.
Στα 30’ ελέγχουμε το κέικ. Όταν το βάλουμε στην πιατέλα το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.