Προετοιμασία: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45
Μερίδες: 6
Υλικά:
- 4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου (περιλαμβάνονται και οι μηροί)
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 gingembre (τζιντζερ) σε μέγεθος καρυδιού, τριμμένο στο τρίφτη
- 1 λεμόνι πράσινο χυμό και ξύσμα
- 1 πιπεριά, κομμένη σε φέτες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1/3 φλιτζάνι λάδι καρύδας
- Αλάτι
- Πιπέρι
Προετοιμασία:
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά της ώρας τα μπούτια του κοτόπουλου.
Κατόπιν σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι καρύδας.
Αποσύρουμε τα μπούτια και συνεχίζουμε να σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το gingembre (τζιντζερ).
Προσθέτουμε τα μπούτια του κοτόπουλου και ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 35 λεπτά.
Το φαγητό σερβίρεται με λευκό ρύζι τύπου basmati