Υλικά:
- 500 γραμμάρια χοιρινό (όπως λιπαρά χοιρινά παϊδάκια)
- 500 γραμμάρια κοπανισμένα φύλλα μανιόκας
- 1 ντομάτα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Αλάτι, ζάχαρη, νερό
Εκτέλεση:
Κόβουμε το χοιρινό σε μεγάλα κομμάτια και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου.
Ροδίζουμε τα κομμάτια χοιρινού σε μια κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα και τα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε λίγο νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Μόλις ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα κοπανισμένα φύλλα μανιόκας.
Προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
Για πιο γλυκιά γεύση, προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη περίπου 10 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος.
Σερβίρεται με λευκό ρύζι και ρουγκάι ντομάτα.
www.vivytravel.com/ravitoto-sy-henakisoa-how-to-prepare-it